fbpx

Nepremičninski posrednik

Delo nepremičninskega posrednika ni samo poklic, ampak je stil življenja.

Zakaj stil? Delo nepremičninskega posrednika nima urnika. Če nekdo želi imeti delo med 8. in 16. uro, potem to ni poklic, v katerem se bo počutil najbolje. Današnji tempo življenja je takšen, da ima posrednik oglede popoldan, tudi ob koncih tedna ali praznikih.

Kdo lahko postane nepremičninski posrednik? Vsak, ki ima končano vsaj višjo strokovno izobrazbo, potrdilo o nekaznovanosti in ki opravi usposabljanje za nepremičninskega posrednika ter uspešno opravi izpit. Status posrednika se pridobi z vpisom v imenik nepremičninskih posrednikov.

Nepremičninski posrednik lahko dela v svojem podjetju ali v nepremičninski družbi, lahko tudi za investitorja, ki gradi za trg. Njegovo delo je, da posreduje pri prometu z nepremičninami. Poznati in spremljati je treba novosti na področju zakonodaje, saj se ta nenehno spreminja – npr. Zakon o kmetijskih zemljiščih, Gradbeni zakon.

V tujini se več kot 90 % poslov pri prodaji izpelje ravno preko nepremičninske agencije, pri nas pa je ta odstotek okrog 30 %.

Dober nepremičninski posrednik je  večino časa dosegljiv 24/7/365, saj drugače delo enostavno ne bo teklo.

Preden se novi posrednik poda na teren, je priporočljivo uvajanje v samo delo. Še najlažje je to izvesti v nepremičninski agenciji ob boku izkušenega posrednika, ki mu lahko svetuje, pomaga in mu stoji ob strani, ko se kje ustavi.

Nepremičninski posrednik ne dela za nepremičnine, ampak za ljudi!

Nepremičninski posrednik je oseba, na katero bi morali pomisliti pri prodaji ali nakupu, najemu ter oddaji. Zakaj? Ker vam bo lahko svetoval, pomagal, vas usmeril, se pogajal, izvajal oglede in nase prevzel vse klice, na katere bi sicer morali odgovarjati sami. Za vas bo uredil vse potrebno za prodajo, prevzem, posvetoval se bo s pravnikom in z njim pripravil ustrezno prodajno pogodbo, pripravil in izpeljal bo celoten davčni postopek in ob zaključku za vas uredil primopredajo ter spremembe sporočil dobaviteljem. Vi pa boste lahko v tem času čas preživeli kako drugače, predvsem pa brez stresa.

  • Delovni pripomočki nepremičninskega posrednika

Telefon, telefon, telefon, avtomobil (nenehno na terenu). Nevarnosti na delovnem mestu nimamo veliko, razen tega, da smo veliko v avtomobilu, včasih pa imamo opravka z vzkipljivimi strankami – v takšnih primerih smo nepremičninski posredniki tudi mediatorji. Zakaj? Prodajalci so lahko med seboj skregani, ne govorijo in se ne želijo videti, se ne morejo sami dogovoriti o cenah in o sami prodaji nepremičnine … Na vaši strani je kupec in vaša naloga je najti ravnovesje!

Točnega urnika in popisa del, ki jih ima nepremičninski posrednik, ne moremo imeti. Vedno se prilagajamo, niti en dan ni enak prejšnjemu dnevu. Nobena stranka ni enaka prejšnji stranki in noben posel ni enak prejšnjemu poslu.

Nepremičninski posredniki se moramo vsakih pet let usposabljati na izobraževanju, kjer izpopolnimo svoja znanja.  Dober nepremičninski posrednik ni samo prodajalec, ima več vlog, več poklicev v enem, predvsem pa se mora znati pogajati in nepremičnino predstaviti v takšni obliki, da jo bodo kupci kupili. Dober nepremičninski posrednik je torej v prvi vrsti človek z vrednotami in človek, ki dela v korist obeh strank!

Compare listings

Primerjaj