Kako najti pravo nepremičnino zase?

Nekategorizirano

Razmišljate o novi nepremičnini, ne veste pa, kako se lotiti stvari? Ker danes vse stvari dobimo na spletu, se le udobno namestite, si vzemite čas in se lotite iskanja. Mi pa imamo za vas nekaj nasvetov, kako boste lahko čim bolj uspešni pri tem, kar želite.

DOLOČITE SVOJE KRITERIJE:

Preden začnete iskati nepremičnine na portalih, določite jasne kriterije, ki jih želite upoštevati. Razmislite o vrsti nepremičnine, lokaciji, velikosti, proračunu in drugih pomembnih faktorjih.

UPORABITE FILTRE ISKANJA:

Ko ste na spletnem portalu za nepremičnine, uporabite filtre iskanja, da zožite rezultate glede na vaše kriterije. Filtri vam omogočajo izbiro želene vrste nepremičnine, cene, števila sob, površine, lokacije in drugih specifikacij.

PREVERITE VEČ PORTALOV:

Ne omejite se samo na en portal. Preverite več virov za nepremičnine, saj se lahko na različnih portalih pojavijo različne ponudbe. Med najbolj priljubljenimi nepremičninskimi portali so na primer; Nepremicnine.net, Bolha.com, Nepremicnine.si in podobni.

NAROČITE SE NA OBVESTILA:

Če je na portalu na voljo možnost naročanja na obvestila, se nanje naročite. Tako boste prejeli obvestila o novih nepremičninah, ki ustrezajo vašim kriterijem, kar vam bo pomagalo biti med prvimi, ki boste videli sveže objave.

BODITE NATANČNI PRI ISKANJU:

Uporabite čim bolj specifične iskalne izraze, da zožite rezultate. Namesto “hiša” poskusite iskati “hiša z vrtom v Ljubljani”. Če poznate specifične značilnosti nepremičnine, jih vključite v iskalni niz.

REDNO PREVERJAJTE SPLETNE STRANI:

Nepremičnine se hitro prodajajo, zato redno preverjajte spletne strani za posodobitve. Lahko si nastavite določen čas dneva, ko preverite nove objave, da se izognete zamudam.

SPREMLJAJTE DRUŽBENA OMREŽJA IN SKUPINE:

Poleg nepremičninskih portalov je vredno spremljati tudi različne platforme družbenih omrežij, kot so Facebook, Instagram, Twitter in LinkedIn. Veliko nepremičninskih agencij in posrednikov objavlja svoje nepremičnine in ponudbe tudi na teh platformah. Sledite lokalnim nepremičninskim agencijam in posrednikom ter bodite pozorni na njihove objave o razpoložljivih nepremičninah. To vam lahko prinese dodatne možnosti in vam omogoča, da odkrijete nepremičnine, ki niso objavljene na klasičnih portalih.

UPORABITE MOŽNOST SHRANJEVANJA:

Na portalih za nepremičnine lahko shranite svoje najljubše objave ali jih označite kot priljubljene. To vam bo omogočilo lažje spremljanje nepremičnin, ki vas zanimajo, in se lahko k njim vrnete kasneje.

RAZŠIRITE ISKALNO OBMOČJE:

Če ne najdete želene nepremičnine v določenem območju, razmislite o razširitvi iskalnega območja. Preverite bližnja naselja ali soseske, ki bi lahko ustrezala vašim potrebam.

POIŠČITE POMOČ NEPREMIČNINSKEGA AGENTA:

Če se počutite preobremenjeni ali imate posebne zahteve, razmislite o angažiranju nepremičninskega agenta. Profesionalni agenti imajo dostop do različnih virov informacij in vam lahko pomagajo pri iskanju in nakupu nepremičnine.

IZKORISTITE OSEBNE STIKE:

Povejte svojim prijateljem, družinskim članom, sodelavcem in znancem, da iščete nepremičnino. Morda poznajo koga, ki prodaja ali oddaja nepremičnino ali imajo informacije o skritih ponudbah. Osebni stiki so pogosto dober vir informacij, ki jih morda ne najdete na spletnih portalih.

VPRAŠAJTE V RAZLIČNIH SKUPINAH NA DRUŽBENIH OMREŽJIH.

ODDAJTE OGLAS NA RAZLIČNIH PORTALIH.

Razmislite o oglaševanju z letaki na blokih in drugih lokacijah, kjer iščete nepremičnino.

V primeru, da ne najdete primerne nepremičnine, se vrnite na točko 1, saj to pomeni, da morda niste ustrezno opredelili kriterijev.

Vedno preverite, ali so portali zanesljivi in redno posodobljeni. Prav tako preverite tudi druge lokalne portale in strani za oglase, ki so priljubljeni v vašem območju iskanja nepremičnine.

BODITE HITRI:

Ko najdete primerno nepremičnino, bodite hitri in takoj pokličite za ogled. Dobri objekti se hitro prodajajo.

Iščite tudi tam, kjer ne bi pričakovali: Enako kot v življenju, nikoli ne vemo, kdo pozna koga in kdaj smo srečali osebo, ki ve, kje se skriva vaša nepremičnina. Razširite svoje iskanje na različne vire in komunikacijske kanale.

In seveda, NE OBUPAJTE: Iskanje nepremičnine lahko terja nekaj časa in potrpljenja. Zato, ne obupajte in bodite vztrajni. In prepričani smo, da bo na koncu sreča na vaši strani.

Nazaj

Iskanje nepremičnin