Na obisku z Mojco - Melita in Silvo

Nekategorizirano

Na obisku z Mojco - Silvo Bezjak in Melita Biserkova

V deveti oddaji rubrike Na obisku z Mojco smo bili na obisku pri Silvu Bezjaku in Meliti Biserkovi v Brezovici pri Ljubljani. Spoznali smo ju že v prvi sezoni resničnostnega šova Super par. Njuna zgodba je pravljična, saj Melita, ki je naročila vrtnarja, ni pričakovala, da bo srečala ne le vrtnarja, temveč tudi svojo sorodno dušo. Silvo in Melita zase pravita, da ljubita življenje, in da sta stoodstotna hedonista, obenem pa ju združuje ljubezen do živali in kulinarike. Poleg tega pa sta tudi uspešna poslovneža in podjetnika, ki s svojo predanostjo in vizijo soustvarjata svoj uspešen svet.

V nadaljevanju si lahko preberete, kaj sta nam v intervjuju zaupala Silvo Bezjak in Melita Biserkova.

Se lahko predstavita?

Midva sva velika hedonista. Rada uživava, rada imava kulinariko, potovanja, vse kar se tiče uživanja v življenju. Obožujeva vse lepe stvari ljubezen, ja, ljubezen gre tudi skozi želodec, skozi lepe stvari.

Vajinega doma pa v bistvu ne pozna prav vsak, kajne?

Mislim, da ne. Vi ste res prvi, ki sva ga pustila tako blizu sebe. Ker najin dom je najina intima, najina oaza, najino zavetje.

Kot podjetnika sta verjetno tudi dosti na cesti, zato vama je verjetno lokacija izrednega pomena, kajne?

Ja, absolutno mislim, midva sva podjetnika. Tudi prej, ko se nisva poznala, sem bila jaz podjetnica in tudi Silvo. In zdaj celo v isti panogi. Je pa res lokacija zelo pomembna, midva imava pisarne zelo blizu. V bistvu nekje pet minut imava do pisarne z avtom. Danes je to zelo pomembno, ker je Ljubljana zelo s prometom polna, bi rekla še bolj po tem covidu.

Silvo, ti si bil vrtnar, zato ti je okolje hiške tudi vrtnarski izziv, kajne?

Ja, tole okolje mi je vrtnarski izziv, moje delo. Tu mi je še prav posebej užitek neke stvari delati, sploh najine intimne kotičke, zaradi tega, ker je to vseeno najina zgodba. Ker sva midva tukaj doma, tukaj se sprostiva.

S čim se ukvarjata?

 Ukvarjava se z mednarodnim transportom. Imava kompletno logistiko in jaz imam še kadrovanje in finance, Silvo ima bolj operativni del, ampak vodilna sva oba na tem področju. Smo eni izmed boljših na Balkanu, se zelo trudimo. To delava s srcem, nama ni težko. Najina služba je tudi ene vrste najin hobi in najino poslanstvo.

Kako poteka prenova vajinega doma?

Prenavljava s čustvi in stilom. Včasih tudi vmes spremeniva, ker moja draga strmi samo k najboljšem. Prenova traja počasi, ampak z občutkom. Moja draga si je zaželela svojo kopalnico in garderobno omaro. Je dokaj skromna, garderobna omara bo približno 40 kvadratov, kopalnica bo 20 kvadratov. To si je zaželela in to ji bom tudi izpolnil. V vsak kotiček, v vsak detajl vložim maksimalni trud, ljubezen in pozornost do svoje drage.

Kateri prostor v hiški imata najraje, ko sta skupaj?

Ko sva skupaj, imava najraje tole sedežno, na kateri zdaj sediva. Je najina sprostitev, tukaj živiva, tukaj se sprostiva, gledava televizijo, tukaj marsikaj počneva. Tukaj se največ zadržujeva, tudi razmišljava, da bova malo prenovila to dnevno sobo.

Kateri del hiške pa je Melita tebi najljubši?

Moj kotiček pa je tam, kjer so bambusi. To je pa moj kotiček, ko je vreme toplo. Tja najraje zahajam in uživam. V hiši pa se najbolj sproščam v spalnici in kopalnici.

Ali hiško kdaj uporabljata kot pisarno?

V osnovi nama je hiša najino zatočišče, najin dom, tukaj se načeloma ne greva posla. Ampak zadnje čase Melita porabi svoj čas, da naredi od doma tudi kaj poslovno, in ima svoj kotiček, kjer je pisarna.

Kuhata skupaj ali kateri od vaju kuhinjo bolj uporablja?

Odvisno od časa, včasih je Silvo bolj kuhal, zdaj zadnje čase več jaz, včasih sva tudi skupaj. V kuhinji uživava oba. Imava pa eno taktiko več ali manj raje kuhava sama, ker sva oba hiperaktivna, rada obadva delava in se vmes včasih zmotiva v kuhinji. Sva pa oba gurmana in oba rada kuhava.

Speljala sta več dobrodelnih projektov. Lahko kaj več povesta o tem?

Gre pravzaprav za Silvov projekt, Podarimo nasmeh. Jaz sem bila povabljena na četrti projekt, od petega naprej pa sva skupaj. Zdaj je že bil enajsti, dvanajsti projekt. Velikokrat pomagava kakšni družini, tudi ljudem, ki so te ranljive skupine, kakšnim invalidom, kakšnim starejšim, čeprav se ne izpostavljava, ampak to delava. Do zdaj smo pomagali že več kot 3500 ljudem.

Kakšen pa je naslednji projekt vajinega doma?

Naslednji projekt mi je obnova stopnišča, pred tem pa še moram dokončati drugo etažo, kjer bo Melitin kotiček.

Kaj za vaju pomeni sreča?

Sreča je tisto, ko je človek sproščen, ko si miren v duši, ko ti je prijetno. Sreče ti ne prinesejo materialne stvari, pomembno je, da imaš mirno dušo, da si sproščen, da uživaš in ti je lepo.

Sreča je zdravje. Moraš biti zdrav, da bi bil srečen. Najbolj važno mi je, da so otroci zdravi in da sva midva zdrava. Če pa imava skupne cilje, pa je sreča še večja.

Bi pustila še kakšno sporočilo za vse tiste, ki vaju spremljajo?

Današnja tema je dom. Dom je tam, ko si sproščen, ko pozabiš na vse stvari okoli, ko ne hrepeniš po nečem, ker si si to, po čemer si hrepenel, pravzaprav ustvaril tukaj. Zato bi rad sporočil, da si naredite dom po svojih merilih in svojih občutkih, ni pomembno, kaj bodo drugi rekli, važno je, da se ti dobro počutiš.

Vljudno vabljeni, da si celoten intervju in čudovit dom Melite in Silva ogledate na spodnji povezavi:
 

Nazaj

Iskanje nepremičnin